Tack Gunnar!

Eva_Hols Nyheter

Gunnar var min första riktiga chef. Han hade ett bra sittfläsk i sitt ledarskap. Han visste hur viktigt det var att låta medarbetaren leta efter egna lösningar. Han visste också hur viktigt det var att följa upp att saker och blev gjorda. Tacksam är jag som hade just Gunnar som min första chef, på mitt första riktiga HR-jobb.

Jag hade inte ens avslutat mina studier på Stockholms universitet när jag fick praktiktermin som HR/löneadministratör på IT-företaget. Det blev en omvälvande termin. Handledningen bestod i några timmars introduktion av en parant dam, vi kan kalla henne för Inga Lill. Inga Lill hade varit HR-chef på många stora företag och här på IT-företaget var hon pensionären som ställt upp när det krisade och ingen kunde köra löner, men hon kunde det och mycket annat.

Jag lärde mig köra löner (ja man säger faktiskt köra löner) och jag fick tillfälle att djupdyka i arbetsrätten. Jag minns att jag satt sena kvällar och läste Lagen om anställningsskydd och Medbestämmandelagen. Företaget skulle slås samman med ett annat företag och det var många arbetsrättsliga pusselbitar att lägga.

Det blev många frågeställningar som jag tog med mig till Gunnar. Gunnar som var ekonomidirektör brukade titta på mig med huvudet lätt på sned när jag presenterade mina problem. När jag slutat prata fortsatte Gunnar att titta, men han var fortsatt tyst. Han bara satt där på sitt sittfläsk.

Efter en stund brukade Gunnar lossa på sittfläsket lite och kunde då ställa frågor. Det kunde låta så här ”vad har du för förslag?” eller ”hur skulle du kunna tänka dig att lösa det där?”  Gissa om jag inte så sällan var frustrerad över att mötas av dessa frågor. Jag gick till Gunnar för att få ett svar på något som jag inte visste hur jag skulle lösa. Hade jag vetat så hade jag löst det! Det var i alla fall min reaktion på hans kommunikation.

Gunnars sittfläsk utvecklade mig som medarbetare. Jag fick lära mig att behålla apan på min axel, att ta ansvar på riktigt. När jag väl hade några olika förslag så kunde jag alltid bolla med Gunnar. Han lyssnade alltid och ställde alltid kloka frågor. Han hade så lagom med sittfläsk! Utan sittfläsk hade han snabbt talat om för mig hur han skulle löst frågan och jag hade inte lärt mig ens hälften av det jag lärde mig under hans ledarskap. Hade han haft för mycket sittfläsk så hade han kanske inte brytt sig om att fundera över om något behövde göras.

Idag är jag återigen tacksam. Tacksam för att jag fått lära mig NLP, det idag vassaste verktyget för att utveckla ledarskap, medarbetarskap och business. Jag är också tacksam för att jag får lära ut NLPs verktyg till andra!

Så återigen ett stort tack till dig Gunnar, det var hos dig det började!
Eva Hols, utbildare hos NLP professionals