Tomtens bästa ledartips!

Eva_Hols Nyheter

Så här vi juletid är det alltid bra att få några goda tips och vem är bättre att fråga än Tomten. Han kan liknas vid en sann entreprenör, en entreprenör måste ha många strängar på sin lyra för att med framgång driva sina företag. Tomten har ju drivit sitt företag framgångsrikt och länge, hur länge det vet nog bara Tomten själv.

Enligt entreprenören Niclas Carlsson så är det följande fem egenskaper som behövs för att nå framgång som entreprenör: 1. Hög energi- och ambitionsnivå. 2. Rakryggad framtoning. 3. Uthålligt företagartänk. 4. Långsiktigt tänkande. Och sist men inte minst 5. Kundfokus. Dessa egenskaper är ju bra även för det personliga ledarskapet.

Vi på NLP professionals gillar ju ledarskap och vi har frågat Tomten vilka ledartips han vill ge dig och mig.

Tomten

Hur bibehåller Tomten en hög energi och ambitionsnivå?
Jag har lärt mig att hantera mitt sinnestillstånd så nuförtiden kan jag välja sinnestillstånd och styra mina reaktioner. Jag har också några ankare, man kan säga minnespunkter på kroppen, där jag ”programmerat in” sinnestillstånd. När jag rör på en viss punkt så händer det bra grejer, det är lite magiskt faktiskt.  
Tomten är så rakryggad, vad är hemligheten?
Det ena ger det andra. När jag sträcker på mig så får jag mer luft i lungorna, då får jag mer syre i hjärnan och då tänker jag bättre. Då är det också lättare att komma ihåg att sträcka på sig och nu har det blivit en vana. 
Men det här med uthållighet, hur orkar Tomten år efter år?
Det är nog inget jag tänker så mycket på. Jag har ju lärt mig att delegera förstås. Det var ovant i början men nu är det vant. Jag har aldrig hållit med om det där att man bara ska träna sina styrkor. Om jag vill bli fotbollsspelare så behöver jag ju träna för det, även om jag från början är bra på hockey. Man måste ju faktiskt anstränga sig, och träna förstås, det är viktigt. Det är många som glömmer träning, och träning är så viktigt. Sedan är det ju viktigt att hålla fast vid en plan. Tänk om jag flyttat julen till midsommar bara för att några familjen inte var hemma något år vid julen. Det skulle bli väldigt rörigt och dyrt. 
När börjar Tomten planera för nästa jul? 
Ja det är intressant. Jag har ju märkt att ju tydligare mål jag sätter desto bättre plan verkar jag få. Det går liksom av sig själv. Ja det är svårt att förklara för dom som in’t förstår, som Stenmark sa. Och när var ju frågan, ja nu sätter jag mål för 2017 och 2018.  
Och så var det ju det där med kundfokus? 
Jag behöver liksom inte tänka så mycket på det. Jo vi pratar ju om det, men alla mina Nissor och Nissar har enormt bra kundfokus. Dom säger att dom gör precis som jag fast utåt, dom säger att jag gör det liksom inåt, personalfokus kallar dom det. Ja då blir liksom bara så att det sprider sig utåt. 

Ja det var allt som Tomten hade att berätta denna gång. Vi på NLP professionals undrar ju om Tomten gått en NLP kurs? Eller så är han en sådan där person som har ledarskap helt naturligt. Han är i alla fall en man att modellera. Kan han, så kan vi, så kan du!

JULKORT_2015_NLP

Vår julgåva går återigen till Operation Smile!

Apropå Tomten och julen. Vi har även detta år givit en julklapp till organisationen Operation Smile som hjälper människor över hela världen att le. Ett leende smittar, och ett leende påverkar både den som ler och den som ser leendet.

Ja det var allt för denna gång. Och det är precis som vanligt! Dina tankar om julen avgör! Föreställ dig att julen blir precis så som du vill ha den. Visa i ord och handling att du förutsätter att julen ska bli precis så som du vill ha den.

 

 

Vi på NLP professionals önskar alla våra kursdeltagare, kunder, samarbetspartners, NLP-kollegor, vänner och läsare
en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

 ”Kom ihåg att om julen inte finns i ditt hjärta,
så kommer du heller inte att finna den under granen” 

Charlotte Carpenter