Problemet är inte problemet!

Eva_Hols Nyheter

Chefer och ledare har, den ofta inte helt tacksamma, uppgiften att hantera medarbetare som inte presterar det som rollen/uppgiften kräver. Ett samtal om dålig prestation är något som många gruvar sig inför (både chefer och medarbetare) och sinnestillstånden blir sällan så kraftfulla eller så lugna som de borde. I mitt tidigare arbete som anställd HR-chef, hade jag bra reda på den stegvisa processen inom arbetsrätten, vad man ska göra när någon underpresterar. Hur man skulle gå tillväga i samtalet var däremot inte lika självklart.

2007 gick jag min första NLP-utbildning, och när jag hade ”landat” i min nyvunna kunskap kunde jag konstatera att jag fått något jag saknade. Ett recept för ”huret”. Min entusiasm över detta kunskapsområde gjorde att jag några år senare startade NLP professionals tillsammans med Eva Karlsson, jag vågar säga en av de bästa NLP tränarna i Sverige. Vi hade en gemensam vision; hälsa och välbefinnande i arbetslivet, och vår mission har sedan starten varit att sprida NLP till så många som möjligt. Vår ide har varit att ta det bästa ur NLPs verktygslåda och sprida detta till så många som möjligt. Under åren har vi gjort allt från två timmars föreläsningar och workshops, 2-4 dagars NLP utbildningar och traditionell NLP practitioner.

Sedan dess har jag i en mängd olika situationer och sammanhang använt mina kunskaper och ibland kan jag själv bli överraskad över resultaten.  Ett resultat är att kunna ha det sinnestillstånd man vill ha, när man vill ha det. Det är gåva i livet att ha verktyg för att påverka mitt sinnestillstånd. Att jag kan välja mitt sinnestillstånd innebär att jag kan få bättre möten med bättre resultat. När jag har ett bra sinnestillstånd kan jag skapa möten där människor har lättare att ta emot budskapen, hantera situation och förstå vad som behöver göras, och detta utan att man får en dålig relation, och helt klart är detta det resultat som alla vill uppnå.

Som sann NLP-nörd kan jag säga att rätt sinnestillstånd är skillnaden som gör skillnad. Eller som John Grinder, en av NLPs upphovsmän sagt –

”Problemet är inte problemet, det är sinnestillståndet kopplad till problemet som är problemet” 

Med dessa ord önskar jag dig en riktigt skön start på hösten. Vill du veta hur du kan hantera ditt sinnestillstånd, hör av dig till oss. Vår nästa kurs börjar slutet av september och vi har platser kvar! Välkommen!

Eva Hols