Har du träffat en tyckare?

Eva_Hols Nyheter

Ibland möter vi tyckare i livet. En tyckare är en person vars beteende just är att tycka saker. En person som tycker om allt och alla. Peronser som tycker mycket kan ofta missa att hämta in feedback från sin omgivning. Ofta så ger de sitt tyckande som feedback till andra, tyckaren anser oftast att hen har rätt.

Andrew T Austin, Metaforernas mästare, kommer till Sverige i maj för att hålla en fyra-dagars kurs om meteforer. Andrew skriver i sin bok, The Rainbow machine, om tyckaren i novellen om The right man syndrome. Andrew skriver med en stor dos humor om hen (mitt ordval) som alltid ska få som de vill och som är rädda för att förlora ansiktet. Han citerar David Hume ”When men are most sure and arrogant they are commonly most mistaken, giving views to passion without that proper deliberation which alone can secure them from the grossest absurdities.”

Tyckare tycker om att ge feedback, men inte att samla in och efterfråga feedback, inte sällan reagerar de negativt när de någon gång är någon som ger dem feedback. Bristen på feedback skapar en blind fläck för tyckaren, som fortsättar att tycka som den alltid tyckt, ”jag vet hur det ska vara”.

Vill du lära dig hur du ger, samlar in och tar emot feedback kan du komma till vår seminarieserie, NLP Akademien. Nu på fredag handlar halvdagen om att ge, samla in och ta emot feedback.

Väl mött
Eva Hols